★ Здравко Рафаиловски - деловно работење ..

                                     

★ Здравко Рафаиловски

Рафаиловски е единственото основно училиште во с. Маврови Анови, додека средното образование се добива во училишниот центар во Скопје, македонија. Во 1975 година дипломирал на Архитектонскиот и градежниот факултет во Скопје, на тема "Собранието на град општина Гостивар" под надзор на професор Борис Чипан.

По дипломирањето се вработил во оперативата на Википедија. Mo. "Гранит" на овој состанок. Истата година тој преминал во проектантската организација "Мавровопроект" на Википедија. Mo. "Резервирајте соба" од Скопје. Од 2004 година, тој продолжи да работи во организација под ново име "Прима инженеринг -" ДОО.

Во "Мавровопроект" тој работел со тамошните реномирани и искусни архитекти, од кои тој беше во можност да научат за проникнува во тајните на производот. Таму се добива цврста површина, работната од семејни куќи асистент на шефот на семејни куќи, се во можност да ја преземе водечката ролја во креативен процес на организацијата. Неговото дело е богато и разновидно. Во прилог на бројот на проектите реализирани во Македонија, и служи како семејни куќи на значајни структури во и надвор од земјата. Ова предмети во Сурдулица Југославија, Мисрата Либија и, во Сочи, Русија.

Во прилог на вградени проектантска активност во 1994 година како технички директор, беше со развој на техничка документација за сите на повисоко ниво на дизајн.

                                     

1. Натпревари. (Games)

 • 1977 г. (1977 d) - Еден ден-home Шавник, црна Гора, купи.
 • Илјада девет сто деведесет и два (One thousand nine hundred and ninety-two) - Важен објект на Алумина во Скопје стекнување.
 • 1983 г. (1983-g) - Други објекти во Влае стекнување, за работа во тим.
 • 1993. - Католичката црква во Македонија-за работа во тим.
 • 1981 википедија. (1981 season) - Станбени згради во Ново лисиче.
 • 1984 г. (1984 d) - Станбена зграда во Организации за втора награда.
                                     

2. На проектот и остварувањето на објекти. (The project and the achievement of the objects in the)

 • 1981-83 г. (1981-83 d) - Станбени згради во Ново лисиче, Скопје, D. Петкова - Костиќ, и M. Митровиќ.
 • 2008 година. - Станбена зграда "Дел" нема. "Орце Николов", Скопје, Б. Рафаиловски.
 • 1978 г. (1978 d) - Станбен објект П 2, инвеститорот, Бар, црна Гора.
 • 1984 г. (1984 d) - Националната библиотека, Сурдулица, Србија, во Б. Мандичевски.
 • 1977-78 г. (1977-78 d) - Станбени објекти, К2, К3, и К4 во Аеродром, Скопје, македонија, со Д. Петкова-Костиќ.
 • 1976 г. (1976 d) - Сала чевли "Газела", Мостар, Босна и Херцеговина.
 • 1985-90£. - Бизнис и трговски центар, "Мавровка", Скопје, D. Петкова-Костиќ.
 • Во 2000 година, г. (In the year 2000, the g) - Канцелариски простор "Тријас" Ss.
 • Две илјади и три (The two-thousand-and-three) - станбена зграда "Дел" нема. "Теодосиј Гологанов", Скопје, Б. Рафаиловски.
 • 1979 година-г-дин. (1979-d-din) - Станбена зграда (Б-13 ул. "Џон Кенеди", Скопје, D. Петкова-Костиќ.
 • 1978 г. (1978 d) - Управна зграда, "Механизација" во гп "резервирајте соба" Ss.
 • 1983 г. (1983-g) - Други објекти во СУ1, и СУ2, Сурдулица, Србија на Г. Петкова-Костиќ.
 • Илјада девет сто деведесет и два (One thousand nine hundred and ninety-two) - Снек-бар - "НЕ Фонтана" во Бизнис и шопинг центар, "Мавровка" Ss.
 • 1978-80-g. - Станбени КП1, КП2 и КП3, Крива Паланка, на Г. Петкова-Костиќ.
 • 1978 г. (1978 d) - Станбени С1, С2 и С3, во Струмица, македонија на Г. Петкова-Костиќ.
 • 1981-83 г. (1981-83 d) - Училишни згради во Мисрата, Либија.
 • 2016 г. (2016 g) - Место за живеење канцеларија објект "АА2" нема. "Корушка" Ss со И. Рафаиловска.
 • 2004. - Просторија за дестилација од суштинско овошје "Импулс" во Скопје, со Б. Рафаиловски.
 • 1979-82 г. (1979-82 d) - Место за живеење официјален поставите "Област 4" На Св со Г. Петкова-Костиќ.
 • 1979 година-г-дин. (1979-d-din) - Тимот на пензионерите, Драчево во Скопје.
 • Во 1989 година. (In 1989, a year) - Управна зграда "резервирајте соба", во Сочи, Русија.
 • 1992-94 г. (1992-94 d) - Бизнис и трговски центар, "Шехерезада", Битола, македонија.
                                     

3. Награди и признанија. (Awards and honors)

За своите достигнувања во областа на анонимен архитектонски конкурси, и архитектонски дизајн има добиено многу награди, пофалници и благодарници, како и:

 • 1993. - Гран-при на БИМАС за Бизнис и трговски центар" Мавровка" Ss.
 • 1982 г. (1982 d) - Благодарност на ГРО" резервирајте соба" за значителен успешен бизнис.
 • 1984 г. (1984 d) - Втора награда во конкуренција за станбена изградба, Организации.
 • 1981 википедија. (1981 season) - Првата награда во конкуренција за станбен комплекс A3-1, n. Во Ново Лисиче, Скопје, Македонија.
                                     

4. Тагови. (Tags)

Користена литература. (Bibliography)

 • МАРХ.
 • S:Списание за култура на просторот, како и. 3, 1992.
 • Скопје вертикали, Н. Ивановски, А. Ивановска, В. Десков.
 • Наоди: македонски Павилјон, 14 Меѓународна Архитектура Изложба - Ла биенале ди Венеција 2014 Година, Џ. Ивановски, А. Ивановска, V. Deskov, Б. Karanakov, O. Марина, G. Mickovski, А Радевски.
 • БИМАС 1983.1985.1987.1989.1991.1993.2000 и 2018.
                                     

5. "Уреди" надворешни врски. ("Edit" external links)

 • Во Здравко Рафаиловски, Католичката црква, Македонија МАРХ.
 • Во Здравко Рафаиловски, ТЦ Мавровка, Скопје, фото галерија, на фото галерија на МАРХ.
 • Во Здравко Рафаиловски, ТЦ Мавровка, Скопје, МАРХ.
 • Во Здравко Рафаиловски, ТЦ Шехерезада, Битола, Бабам, Битола.
 • Во Здравко Рафаиловски, ТЦ Шехерезада, Битола, македонија МАРХ.
                                     
 • најистакнатите албански културни дејци Глигор Јовановски - академик Здравко Рафаиловски - архитект Од селото има патека која води до најголемиот водопад


Users also searched:

Рафаиловски, Здравко, Здравко Рафаиловски, здравко рафаиловски, деловно работење. здравко рафаиловски,

Encyclopedic dictionary

Translation

Еве зошто ЗДРАВКО ЧОЛИЌ НЕ СМЕЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦА.

, Zdravko Colic Ko te ljubi kad nisam tu Audio 1988, Balkan Band & Suzana Gavazova & Jane Rafailovski & Dzambo Agusev & Amza Tairov​. Ред.Бр. Име Презиме Адреса на живеење Општина Битола. А именно, наскоро, заедно със саксофониста Джейн Рафаиловски, добре познатият Сузана Гавазова, Джейн Рафаиловски и приятели, премиерата Здравко Колич говори за срещата със своя идол: Харесвам. Гостивар. Автор: Здравко Рафаиловски, дипл. инж. арх. автор на комплексот ​Мавровка. Со децении наназад јавноста, особено стручната,.

Листа на емитувани фонограми кои не се пријавени во ММИ.

Снимено на неколку локации низ Македонија, а освен Рафаиловски, во него… Текстот Галерија Здравко флертуваше на Градски, во жешката ноќ. Храна, Вино И Relax Music ‎– Vol.1 Македонски Рози. Ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб ​сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Papers published in international journals FEEIT ФЕИТ. Здравко Ангелов Кларинет. Други изданија на учесник: Луна Дарко Илиевски Збори ми Магдалена Алексовска Скопско лето Дарко Илиевски 13 A.


Sashko Todorov Process Engineer ARC Automotive LinkedIn.

Автор: Здравко Рафаиловски. Соработници: Љубиша Поповски, Гордана Богоевска, Весна Гошева Јаневска, Љупка Апостоловска, Ели. ДТЦ Шехерезада Битола Бабам Битола. Zdravko Andonov. Energy Consultant at Ekomozaik. Skopje. Nikola Georgievski Nikola Panche Rafailovski. Industrial Automation Engineer. North Macedonia. Сузана Гавазова и Балкан бенд се сляха: Това е техният. Битола. 12. Здравко. Циндриќ. Филип Втори Македонски. 19. 10. Битола. 13. Верче. Божиновска Рафаиловски. Солунска. 229. Битола. Уредник Популарно.мк Page 44. Ангела Здравкова, Забораваш. Ангеле Димовски, Гајтан оро ЈАНЕ РАФАИЛОВСКИ, ВЕСЕЛА ГАЈДА. ЈАНИ КОСТУРСКИ, ДАЈ МИ ЉУБОВ. Јанко и. СЛУЖБЕН ВЕСНИК. ДОНЕВСКИ СТОЈКО,РАФАИЛОВСКИ ДИМЧЕ, ЧАВНОЈЧ 64, 59556, ТРОПИКБР.2 СТД АНАСТАСОВСКИ ЗДРАВКО, ШУТО ОРИЗАРИ 50,.

RadioRabrovo Playlist Heute Titelsuche & letzte Songs Online.

, Balkan Band & Jane Rafailovski Dada Sali cover 2017., Zorica Brunclik, Zdravko Colic Negdje na dnu srca Audio 1990., Multi​. Листа на баратели кои го остваруваат правото на надомест за. Здравко Зајков. Валандово. Никола Ѓоревски. Скопје. Виолета Несторовска Магда Митревска. Скопје. Ристе Јанев. Кавадарци. Димче Рафаиловски. Случувањата во Мавровка – круна на безвластие Скопје1.мк. Конкурсен труд црква Пресвета Богородица Автори: Здравко Рафаиловски, Гордана Богоевска, Весна Гошева Јаневска, Љубиша Поповски. Бањско климатска рекреација 2015. На нашиот најпознат саксофонист Јане Рафаиловски Оваа актерка била голема љубов на Здравко Чолиќ, дури и посветил и песна.

Преглед на жиро сметки кои се затвораат и имателите на тие.

Здравко Рафаиловски, објави porta3.mk. Зa жaл додава авторот вo пoдoцнежниoт периoд, зaпoчнa сaмoвoлиетo нa пoединци кoи. Концерт Популарно.мк Page 8. Goran Rafailovski, Can the Synthesis of DC Motor Cascade Control Parameters be Aleksandar Bozinovski, Zdravko Naumoski, Toni Janevski, Performance. A.mk Македонски aгрегатор на вести a.mk. Здравко Чолиќ со голем концерт во Скопје. Од Информативна Редакција​август 29, 2018. Најголемата музичка ѕвезда на овие простори, легендарниот.


Здравко Рафаиловски – МАРХ.

View the profiles of people named Zdravko Rafailovski. Придружи се на Facebook за да се поврзеш со Zdravko Rafailovski и други кои ги познаваш. Кларинет Archives ekran. Други со исто име Zdravko Rafailovski. Види повеќе. Други луѓе со слично име. Zdravko Markovic Zdravko Medov Zdravko Marinov Zdravko Darko. Ќе го препознаете ли ова преслатко бебе денеска е легенда во. 021002596270 ШЕЌИРИЈЕ БАЈРАМИ Дебарски. Бањи. 20.04.2015 26.04.​2015 без. Гостивар. 023001873540 РАФАИЛОВСКИ. РАФАИЛО. Zdravko Rafailovski профили Facebook.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →